21st century skills. Klik op de foto.
Positive Behavior Support
juf Conny van der Meijden (ma, do, vr)
juf Inge Sabel (di, woe)

MBF7539 Custom MBF4647 Custom

Sint op bezoek in groep 4B

2

Sint kwam vanmorgen op bezoek in onze groep. We hebben gezongen en gedanst voor de sint en de pieten. Tot slot kregen we allemaal nog een mooi cadeau.
Tot volgend jaar sint en pieten!

Mmm lekker pepernoten bakken

•  Ons taalthema heet "Lekker" en gaat o.a. over recepten en bakken. Dan kan het natuurlijk niet missen :we gaan zelf pepernoten bakken. Juf Nienke was de bakker en in groepjes van 5 mochten we zelf het deeg kneden en dan mooie bolletjes draaien. Daarna 13 minuten in de oven en smullen maar!

4B in de Classic Express

classicexpress

Afgelopen vrijdag was onze groep aan de beurt om de Classic Express, de eerste rijdende concertzaal ter wereld, te bezoeken In de Classic Express laten prijswinnaars van het Prinses Christina Concours kinderen kennismaken met klassieke muziek. We kregen een optreden van drie winaars met de piano, de contrabas en de dwarsfluit. We hebben geluisterd, maar mochten ook zelf meedoen met de ritmes die we de hele week al in de klas hadden geoefend. Wie weet kunnen we zelf ook wel een keer meedoen aan de wedstrijd. Alle kinderen hebben daarvoor een folder meegekregen.

Tandenpoetsles

tandenpoetsles

In ons natuniekboek staan 3 lessen over gezond eten, ons gebit en het verzorgen ervan. Dan is het natuurlijk heel leuk om samen te poetsen in de klas, vooral als je daarna met een tandplakverklikker kunt laten zien waar je nog niet goed genoeg hebt gepoetst. Ook mag je dan voor één keer de tong naar de juf uitsteken.

Kinderboerderijles huisdieren

IMG 5948 Mobile

Op dinsdag 7 november ging groep 4B naar de kinderboerderij. We leerden hoe we huisdieren zoals, muizen, konijnen, honden en katten goed kunnen verzorgen. Spullen die voor verschillende huisdieren nodig zijn werden verkocht in een winkeltje. Het was weer een leerzame les.

Voorstelling Mad Science

MadScience

Vrijdagmorgen kregen we een interessante voorstelling van MadScience en het was erg leuk dat een paar kinderen uit onze groep de professor mochten assisteren. Best moeilijk hoor, want het ging over een paar wetten van meneer Newton. Vraagt u er de kinderen maar eens naar.