21st century skills. Klik op de foto.
Positive Behavior Support

juf Jolanda Bakker (woe, do, vr)
juf Nicoline Timmerman (ma, di)

MBF6782 Custom DSC 0791 Custom

Vandaag zijn wij naar het centrum voor reuma en revalidatie Rotterdam geweest. Hier hebben wij samen met ouderen beweegspelletjes gedaan. Wij hebben de bal en de ballonnen hoog gehouden met een doek. En wij hebben geholpen bij het kegels omgooien. De ouderen hebben genoten en voor de kinderen was het ook een hele ervaring.

Deze week heb ik heel veel hulp gekregen van kinderen uit groep 6a en uit groep 8. Zij hebben de verf van de jungle-ramen gekrabt. En zij hebben de hele klas in de kerstsferen gebracht.
Super bedankt voor jullie hulp!

Rugby 6a

Groep 6a had woensdag de eerste rugby-les. Hier hebben ze geoefend met de rugbybal gooien en met de schouderduw.

Surprises groep 6a

20171201_102147 (Custom).jpg

IMG-20171130-WA0002 (Custom).jpeg

Een aantal kinderen kregen maar geen genoeg van de Sint en Piet- liederen en dansjes. Zij bleven de hele pauze doordansen, zag de juf tijdens het pleinwacht lopen.
Verder was Rommelpiet langsgeweest.  En vandaag hebben we de mooiste surprises bewonderd en cadeautjes uitgepakt.

Voordat groep 6 ging starten met het hoofdstuk over techniek werkten wij eerst aan een project. Het sprookje van Jan en de bonestaak zorgde voor een inleiding. Het uiteindelijke probleem kwam naar voren: 'Jan' van beneden naar boven brengen. De kinderen moesten eerst een plan van aanpak schrijven, daarna konden ze met het maken en testen van de uitvinding beginnen. In de klas geven zij nog een presentatie waarin ook reflectie op het proces, het product en de samenwerking naar voren komt.

Bij Staal hebben we het thema Jungle. Daarom was een jungle gymles natuurlijk super leuk!