21st century skills. Klik op de foto.
Positive Behavior Support
juf Marjolein Hogendoorn (woe, do, vr)
juf Rianne Voerman (ma, di)

MBF6083 Custom DSC 0593 Custom

Sinterklaas in groep 7A

sint 1

housedance

Maandag 4 december hadden wij een gastles bij de gym en kregen wij een les Housedance.

IMG 7103

IMG 7102

Vorige week waren we in de klas expressief bezig. We deden een dramales waarbij je 'onzichtbare dingen' door moest geven. De laatste die het voorwerp ontving moest dan raden wat het voorwerp precies was. Ook gingen een aantal leerlingen voor in de klas met een voorwerp een ander voorwerp uitbeelden. Zo werd een rietje een wattenstaafje en een rol wc-papier werd een hamer. Super leuk om te raden wat er eigenlijk werd uitgebeeld!

Lego

• In groep 7 beginnen de kinderen met het bouwen, ontwerpen en programmeren van de lego EV3. In het begin is dit best wel lastig, want je kunt er zoveel mee doen! Maar al snel werden er geweldige bouwsels gemaakt met technische snufjes. Ook de beginselen van het programmeren is al goed gelukt. En wat geweldig als 'jouw robot' precies doet wat jij geprogrammeerd hebt, cool!

2017 09 13 22.02.41

2017 09 13 22.08.07

De leerlingen van groep 7A mochten dinsdag 12 september naar de kinderboerderij om te ervaren hoe het is om te 'Leven van de natuur'. Zij hebben tenten gebouwd van 1 doek, 2 touwen en 3 boomstammen. Zij moesten zelf eten zoeken. En vonden: appels, noten en kruiden. De kruiden konden wij gebruiken voor de thee, de noten en de appels konden zij opeten. De juf zorgde voor een vuurtje om de thee te koken. Zij hebben geleerd dat samenwerken, water, onderdak, eten en vuur de belangrijkste dingen zijn om te overleven in de natuur. Het was een leuke en leerzame les. En wat hadden wij een geluk met het weer!

20170829 131758 Custom

20170829 131328 Custom

Groep 7A heeft tijdens de handvaardigheidles (of moeten wij zeggen voetvaardigheidles) de voetjes in het zand gezet.