groep 7a

juf Marjolein Hogendoorn (woe, do, vr)
juf Rianne Voerman (ma, di)

MBF6083 Custom DSC 0593 Custom

Lego

• In groep 7 beginnen de kinderen met het bouwen, ontwerpen en programmeren van de lego EV3. In het begin is dit best wel lastig, want je kunt er zoveel mee doen! Maar al snel werden er geweldige bouwsels gemaakt met technische snufjes. Ook de beginselen van het programmeren is al goed gelukt. En wat geweldig als 'jouw robot' precies doet wat jij geprogrammeerd hebt, cool!

2017 09 13 22.02.41

2017 09 13 22.08.07

De leerlingen van groep 7A mochten dinsdag 12 september naar de kinderboerderij om te ervaren hoe het is om te 'Leven van de natuur'. Zij hebben tenten gebouwd van 1 doek, 2 touwen en 3 boomstammen. Zij moesten zelf eten zoeken. En vonden: appels, noten en kruiden. De kruiden konden wij gebruiken voor de thee, de noten en de appels konden zij opeten. De juf zorgde voor een vuurtje om de thee te koken. Zij hebben geleerd dat samenwerken, water, onderdak, eten en vuur de belangrijkste dingen zijn om te overleven in de natuur. Het was een leuke en leerzame les. En wat hadden wij een geluk met het weer!

20170829 131758 Custom

20170829 131328 Custom

Groep 7A heeft tijdens de handvaardigheidles (of moeten wij zeggen voetvaardigheidles) de voetjes in het zand gezet.

Vanwege de hitte is de gymles verplaatst naar buiten! Heerlijk met water in de weer. De tweede buitengymles was er zelfs een zeepglijbaan!

Alle kinderen, van de kleuters tot groep 8 en meesters en juffen stonden vrijdag helemaal stil. Ook de Heijbergschool deed mee aan de mannequin challenge.

Ook groep 6a doet mee aan de nieuwste rage: de mannequin challenge. Erg leuk om te doen in de gymzaal.