Leerkrachtbetrokkenheid
Klik op de foto voor meer informatie.
Positive Behavior Support
Zo benaderen wij onze leerlingen. Klik op de foto voor meer informatie.
Aandacht voor ICT
21st century skills. Klik op de foto.
LIST
Lezen Is TOP! Klik op de foto.
meester Robbin Hillenius (di, woe, do, vr)
meester van der Wagt (ma)

  MBF7672 Custom MBF7486 Custom

20171108 110301 Custom

De herfstvakantie lijkt weer ver achter ons te liggen en langzaam zien we dat het herfst begint te worden wanneer we uit ons raam in de klas kijken.Prachtige kleuren die ons inspireren om herfsttekeningen te maken.Ook hebben we gewerkt met Romeinse cijfers, breuken optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. Bij taal weten de leerlingen inmiddels wat een woordweb, woordkast, woordparaplu, woordpad en  woordpodium is. Ze kennen / kunnen / kannen dialecten en accenten herkennen en soms nadoen. Duitsland, België en Frankrijk hebben geen geheimen meer op het gebied van topografie voor groep 7.

De komende periode gaan we straten met de surprises voor onze grote kindervriend begin december. Er komt een heus orkest naar de Heijbergschool voor wat klassieke scholing en de heerlijke kerstperiode komt er aan. Samen maken we er een fantastisch jaar van! Hier nog wat commentaar van de leerlingen:

Minke: We hebben het over Romeinse cijfers gehad bij rekenen bijvoorbeeld: 1=I 5=V 10=X 50=L 100=C 500=D 1000=M

Milou: De meester geeft ons leuke uitdagingen en soms doet hij wat leuks met ons tussendoor, zo zijn de lessen nog leuker.

Guus: De meester leert ons iets op een grappige manier.

Simone: De meester kan goede/leuke dialecten naspreken. Daar leren wij veel van!  Zo nu en dan doen we leuke dingen tijdens de lessen door, zoals: op Gynzy Engels oefenen met leuke hits.

Floor: De meester kan goed dingen uitleggen. Hij kan op een leuke manier lesgeven. We hebben geleerd om in 3D te tekenen. Als we iets behaald hebben dan krijgen we een beloning.

Estherly : We bereiken doelen en daar krijgen we een een leuk cadeautje voor, want we kijken nu brief voor de koning! Op de chromebooks doen we lessen en zo maken we de lessen leuker.

Taco: De meester leert ons op een leuke, grappige creatieve manier van leren en het werkt ook.

Rubi: De meester geeft hele leuke lessen en we leren veel van hem. We krijgen ook hele leuke tekenlessen we bereiken doelen en krijgen daarvoor leuke cadeautjes.

Tamar: Ik vind dat de meester goed uitlegt en soms leuke dingen doet. En het 3D tekenen vind ik heel leuk.

Famke: De meester geeft goede uitleg als je het niet snapt legt hij het rustig weer even uit. We hebben met rekenen vooral breuken gedaan en dat vind ik best wel lastig maar ook geleerd hoe we moeten 3D tekenen. Het is best wel simpel. We maken veel grapjes soms zijn ze niet zo leuk :(   maar meestal wel.

Rexton: De meester is sportief (of nee toch niet) en behulpzaam.

Brandon: De meester is altijd behulpzaam.

Isa: Als we iets bereikt hebben mogen we een paar dingen op het bord schrijven wat we willen doen zoals: een film kijken, extra veld, iets lekkers of iets anders en we kijken nu De brief voor de koning.

Josephine: De meester (meester Robbin) is aardig en cool en we leren veel van hem. Het is ook leuk dat hij ons heeft leren 3D tekenen. En  het is zeker leuk dat we een film mogen kijken in de grote pauze, alleen heb ik al een groot stuk van de film gezien lol. De andere meester (meester van der Wagt) is heel leuk bij rekenen omdat hij grapjes maakt bij de breuken.

Sam: De meester is aardig en creatief hij is ook cool en opdrachten maakt hij leuker.

Fenne: Ik vind het rekenen altijd het leukst, want dan rekent de meester op een leuke manier en dan snap ik het sneller. Dat vind ik fijn, en ik kan bij meester Robbin altijd terecht als ik iets niet snap en dat vind ik heel fijn. En ik vind het SUPER LEUK dat hij opdrachten leuker maakt. En ik vind het grappig dat wij soms tussendoor mogen dansen dan wordt je een beetje actief en dan zit je niet alleen maar onderuit gezakt op die stoel. En ik vind het leuk dat we dit jaar leren 3D tekenen, want ik vond eerst dat ik niet heel goed kon tekenen en nu vind ik van wel.

 

20160830 141847 Mobile

20170620 123817 Mobile

Zoek de verschillen in groep 6B tussen september 2016 en juni 2017.

Dinsdag 18 april heeft groep 6b het Museum 40-45 NU bezocht. Met een ipad in de hand hebben de kinderen allerlei voorwerpen (uniformen, voedselbonnen, speelgoed, wapens, enz.) uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog bekeken. Aan het einde van het bezoek hebben we nog een indrukwekkende film gezien over het bombardement op Rotterdam. 

rianne Custom

Dinsdag 21 maart kwam juf Rianne in de klas met haar 4 weken oude dochter Fleur Isabel.
De kinderen mochten Fleur van dichtbij bekijken, ze kregen wat lekkers en natuurlijk gingen wij nog even met elkaar op de foto.

2017 01 25 11.59.48 Custom
2017 01 25 12.08.43 Custom

Woensdag 25 januari was de laatste werkdag van juf Rianne.
De kinderen hebben de juf erg verwend met cadeautjes, wij hebben cake met muisjes gegeten en gezelschapsspelletjes gedaan.
Het was een geweldige dag!

Bedankt voor de mooie cadeautjes en de gezelligheid!

 

 

 

 

Klokkijken en Natuniek 6B

klokkijken 1 Custom

Natuniek fiets Custom

Dinsdag had groep 6 een rekenles over klokkijken.In de klas was een grote klok gemaakt op de grond en de kinderen waren de wijzers.Zij vonden het een geweldige les.
's Middags hadden wij een les Natuniek over tandwielen. Met elkaar hebben wij een fiets bekeken en gezien dat de ketting tandwielen nodig heeft.

 

 

 

 

Sinterklaasfeest 6B

surprise 1 Custom

Maandag 5 december hebben wij een heel gezellige dag gehad met elkaar.
's Morgens mochten wij eerst onze surprise naar binnen brengen, vervolgens hebben wij op het plein staan wachten op Sinterklaas.
In de klas hebben wij de surprises uitgepakt.

Bedankt voor alle mooie gedichten, surprises en cadeautjes! Bent u ook nieuwsgierig naar alle surprises? Bekijk dan alle foto's!

 

 

 

 

schoen zetten Custom

Woensdag 30 november mochten de kinderen van de Heijbergschool hun schoen zetten.
's Morgens vroeg was het wel een enorme bende in de klas. Rommelpiet was langs geweest en had gelukkig wel de schoenen laten staan en gevuld met wat lekkers.

Alle kinderen, van de kleuters tot groep 8 en meesters en juffen stonden vrijdag helemaal stil. Ook de Heijbergschool deed mee aan de mannequin challenge.

Chromebooks 6B Custom

Groep 6B heeft gewerkt met de Chromebooks.Ieder kind kreeg een eigen Chromebook en kon zijn weektaak maken. Best een beetje spannend om allemaal een eigen Chromebook op de tafel te hebben. Ze gingen allemaal serieus aan de slag.

 

 

Spekkie en Sproet Custom

Maandag 7 november ging groep 6B naar de voorstelling van Spekkie en Sproet.De schrijfster van het boek vertelde aan de hand van illustraties waar het boek over ging. Simone en Evi mochten op het podium komen staan.