groep 8a

meester Johan Jongeneel (ma, di, woe, do, vr)
 MBF6081 Custom

Niels 1

Niels is geïnterviewd door de Jong 010 over zijn hobby "kalebassen en pompoenen kweken". Deze week kwam de krant en zagen we hoe het interview is geworden.

Longinhoud meten

Longinhoud meten groep 8 4 Mobile

In de Natunieklessen hebben we het over de longen, het hart en de bloedvaten gehad. Als practicum hebben we onze longinhoud gemeten. Is er verschil tussen jongens en meiden, kleine en grote kinderen en hebben kinderen met astma een kleinere longinhoud? Allemaal vragen waarop we het antwoord hoopten te vinden. Ook meester Jeroen kwam zijn longinhoud meten.

Speciaal bezoek in groep 7A

• In groep 7a kregen wij afgelopen week bezoek van een professor..... Hij heeft ons veel geleerd over elektriciteit. En wij mochten zelf veel proefjes doen. Er werd hard gewerkt in de groepjes!

Juffendag 7A

• Op maandag heeft groep 7A de verjaardag van de juffen gevierd. Na wat leuke activiteiten in de klas hebben wij met elkaar de verkoeling opgezocht. Het was een hele fijne dag. Bedankt allemaal!

IMG 5845

Op donderdag hebben wij in de groep met elkaar een les gedaan over voedsel. We hebben het gehad over gezond eten en welke voedingsstoffen er allemaal zijn en welk nut zij hebben. Ook hebben wij daarbij enkele proefjes gedaan. Bijvoorbeeld om aan te tonen dat er in sinaasappelsap meer vitamine c zit dan in appelsap!

Sketch oefenen

• Vandaag hebben we in de klas geleerd wat een sketch is en waar je op moet letten als je dit gaat uitvoeren. Vervolgens hebben we geoefend aan een korte sketch. Morgen gaan we dit aan elkaar laten zien.......!

Kerstviering

• Donderdag zijn we naar de kinderboerderij geweest. De zee en alles wat daar leeft was in het lokaal te zien. Er werd veel uitgelegd en de kinderen konden vragen stellen. Ook konden een aantal dieren nog aangeraakt worden... spannend!'

marjolein 7

Dinsdag zijn we aan de slag gegaan met technisch Lego. Dit was anders dan in groep 6 en ook een stukje moeilijker, maar erg leuk en leerzaam om te doen. We zijn nu vooral bezig geweest met het bouwen. Later deze week zullen we het bouwwerk gaan programmeren.

Alle kinderen, van de kleuters tot groep 8 en meesters en juffen stonden vrijdag helemaal stil. Ook de Heijbergschool deed mee aan de mannequin challenge.

jolie viool

Bij ons in de klas zitten kinderen met veel verschillende talenten. Zo speelt Jolie erg mooi viool. Daar hebben wij in de klas vandaag allemaal naar mogen luisteren.

Ets jouw eigen stad

IMG 7540 Custom

Maandagochtend zijn we met de groep naar de les 'Ets je eigen stad' geweest. Onder deskundige begeleiding hebben we stap voor stap een prachtige ets gemaakt waar we heel trots op zijn!