Hoogbegaafd of hoogintelligent
Wij proberen aan te sluiten bij de onderwijsbehoeften van ieder kind. Klik op de foto voor meer informatie.
Schoolplein / kunstgrasveld/ pannakooi. Klik op de foto voor meer informatie.
juf Nienke Bergwerff (woe, do, vr)
juf Inge Noordzij (ma, di)

DSC 7544 CustomDSC 7634 Custom

collage boymans 2

collage boymans 3

We voelden ons wel heel speciaal toen we vorige week donderdag voor openingstijd door het museum Boymans van Beuningen liepen. We werden door een museum juf - en een beveiliger - door het museum rondgeleid. Ze liet ons een foto zien en dat beeld moesten we gaan zoeken. Het beeld heet Eva en was vanuit een speciale positie gefotografeerd. Door de prachtige trap eromheen konden we ontdekken waar de fotograaf gestaan heeft.
We ontdekten een kunstvoorwerp wat een vliegtuig kon zijn, maar net zo goed een haai of een .... De juf gaf ook uitleg hoe je zelf de staan kubus tegen de wand na kunt maken. Al lopend door het museum zagen we veel schilderijen en bij een werd een stop gemaakt. We keken naar de compositie, hoe de schilder diepte in het schilderij gelegd heeft. Tot slot een kort bezoek aan de spiegelkamer waar je jezelf wel heel vaak ziet. Een leerzame en bijzondere SKVR-les.

IMG 1987

Vorige week hebben we in groep 4a voor het eerst met de Lego gebouwd. We hebben goed moeten samenwerken om een voertuig uit een boekje na te bouwen.

De kinderen van de groepen 4 moesten deze week even het lokaal uit vanwege de verbouwingen. Gelukkig kregen we bij meester Koen een super gave gymles. We leerden verschillende breakdance moves en mochten onze eigen dansje maken.

collage kussentjes lezen 1819

JA, we zijn gestart als de nieuwe groep 4a van het schooljaar 2018-2019. Iedere groep heeft weer nieuwe dingen zoals het Kussentjes lezen in onze groep. Op donderdag zijn er zeven kinderen die een kussentje mogen pakken en ieder mag zitten waar hij/zij wil. Je mag een leesboek, een kijkboek, of een strip lezen. Je mag bij elkaar zitten of lekker alleen in een hoekje. Aan, naast of onder een tafel, op de hoge kruk of op de juf haar stoel. Iedereen - en zeker de juf - geniet van dit half uurtje. We maken er een mooi jaar van met elkaar.

foto 2018 dans

Vanmorgen was er dansles in groep 3A. De dansles werd gegeven door een lerares van het Hofpleintheater. Deze les maakte deel uit van ons kunsttraject. We hebben bewogen met verschillende lichaamsdelen op snelle en langzame muziek.