Wetenschap en Techniek
Klik op de foto voor meer informatie.
Ouderbetrokkenheid
Klik op de foto voor meer informatie.
Positive Behavior Support (PBS)
Zo benaderen wij onze leerlingen. Klik op de foto voor meer informatie.
Handvaardigheid & muziek
Extra lessen door vakleerkrachten. Klik op de foto voor meer informatie.
LIST
Lezen Is TOP! Klik op de foto.
Tussenschoolse Opvang (TSO)
Schoolplein / kunstgrasveld/ pannekooi. Klik op de foto voor meer informatie.
Aandacht voor ICT
21st century skills. Klik op de foto voor meer informatie.
Leerkrachtbetrokkenheid
Klik op de foto voor meer informatie.
Engels
Voor groep 1 t/m 8. Klik op de foto voor meer informatie.
juf Nienke Bergwerff (woe, do, vr)
Juf Esther van Veen (ma, di) en daarna juffrouw Inge Noordzij (ma, di)

   MBF5781 Custom  

IMG 1387

Iedere dinsdag staat in groep 4a 'doedinsdag!' op het programma waarbij we buiten een reken- of spellingactiviteit doen. Afgelopen dinsdag was het officieel 'buitenlesdag' dus hebben we een spelling speurtocht op het schoolplein gedaan. 

week van hoop klein

Iemand hoop geven kan door een bemoedigend woord of een klein aandenken. We hebben deze week allemaal een macramé poppetje gemaakt om zo aan iemand hoop te geven en te laten weten dat we aan die persoon denken. Op het kaartje staat : Hoop is een lichtje in je hart dat vandaag moed geeft en morgen kracht.

 

 

collage waterproefjes

collage ontwerp aquaduct

Wat een breed thema is water. We hadden tijd te weinig om alles te doen.
We zijn in gesprek gegaan over water, zuiver water, onzuiverwater, kraanwater, leidingwater, rioolwater. Waar komt ons drinkwater vandaan en waar gaat ons afvalwater naar toe? Wat doe je allemaal met water en hoe zuinig ben jezelf met water? 

Op vrijdagochtend hebben we allerlei proefjes met water gedaan in circuitvorm. Hoe zuiver je het beste water, wat lost wel/niet op, hoe smaakt water, de zwemmende peper, de drijvende naald en de dansende rozijnen.

Op woensdag hebben we gesproken over aquaducten, waar zijn ze voor en wat is er voor nodig om ze succesvol te maken. In groepjes werd er over gesproken en bedacht hoe je met alleen A4 vellen papier en een rolletje plakband een goed aquaduct kunt maken. Er werd druk overlegd, getekend en afspraken gemaakt wie wat van thuis mee zou nemen. Op dinsdag, de dag van het bouwen, kreeg ieder groepje twee plastic bekers als het geheime onderdeel. Na een uur bouwen verzamelden beide groepen 4, juf Inez en meester Jeroen zich voor het uitproberen of er echt water door de aquaducten heen kon gaan. Met de filmpjes is een PowerPoint gemaakt die op de kijkavond te zien was. 

En als herinnering aan het project heeft iedereen een eigen Droppiewater knuffel genaaid. 

IMG 0808 2

We hebben een superleuke ochtend op de schaatsbaan gehad! Alle kinderen hebben heerlijk geschaatst. Daarna was het ook nog even feest in de klas want Juf Esther kwam op bezoek met Boas en Tijn. Een heel gezellige dinsdag dus! 

IMG 0561

In groep 4A spelen we leesbingo. Voor de meeste opdrachten lezen we thuis (10 minuten in je pyjama, 10 minuten aan tafel, 10 minuten met twee verschillende sokken aan, 10 minuten op vrijdag...) maar voor de opdracht '10 minuten lezen op je favoriete plekje in de klas' gingen we aan de slag op school. Deze kunnen alle kinderen afvinken! Nog even, bijna bingo...! 

IMG 0564

IMG 0563

In groep 4a hebben we deze week kerstkaarten gemaakt voor de bewoners van het Reumaverpleeghuis. We zijn ze zelf weg gaan brengen en wilden ze afgeven bij de receptie, maar we mochten ze zelf gaan brengen bij de bewoners. Dat was heel bijzonder, en een beetje spannend soms ook. Het was fijn om te zien dat de mensen zo blij werden van het krijgen van een kaartje.