groep 5a

juf Dyanthe de Boer (di, wo, do)
juf Elise de Kloe (ma, vr)

MBF6882 Custom

Gymles 11 oktober 5A

IMG 2537 Custom

Op 11 oktober hebben we een leuke gymles gehad. We mochten laten zien hoe ver we konden springen, we hebben korfbal met 1 paal gedaan, trefbal en vier op een rij in het wandrek. Vooral bij 4 op een rij moesten we goed nadenken en overleggen!

Gymles 27 september 2017, groep 5A

IMG 2389 Custom

Vandaag hebben we een hele leuke gymles gehad! De juf had 4 onderdelen neergezet. We mochten vrije sprongen maken op de trampoline en we kwamen heel erg hoog. Er was ook een tikspel neergezet waarbij we goed moesten samenwerken. Bij het basketballen moesten we goed vrij lopen om punten te scoren. We hebben ook mastermind gespeeld en dat was heel leuk! We moesten goed nadenken, samenwerken en hard rennen!

Lego in groep 5A

IMG 2312 Custom

Vorige week hebben we prachtige kunstwerken gebouwd van technisch lego. De samenwerking was dik in orde en binnen het uur hadden we een aantal rijdende auto's weten te bouwen!

Wat leeft er in een sloot?

SAM 0250

Het was een prachtige dag, een heerlijke ochtend en een leerzame les bij het Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie 'de Wilgenhof'.

Na een korte uitleg vertrokken we met schepnetjes, emmers en onderzoeksbakken naar de sloot. Tussendoor kregen we uitleg over de unieke vistrap, waardoor de snoek vanuit de Bergse Achterplas bij zijn paaigronden kan komen. Bij de sloot aangekomen kon iedereen met het schepnet proberen dieren uit de sloot te vangen. De netjes werden geleegd in de emmers en later uitgegoten in de platte bakken. Met behulp van vergrootglazen en een plastic lepel kon nog gerichter gekeken worden naar de vangsten. Er werden allerlei dieren gevonden: waaronder verschillende watertorren, libelle larven, waterjuffer larven, een kikker, een heel klein stekelbaarsje, een salamander en wat de meester bijzonder vond ook staafwantsen, dat had hij hier nog niet eerder meegemaakt. Met de zoekkaarten werden de namen bij de dieren gezocht. Ieder kind kreeg na afloop een eigen zoekkaart mee om ook in de vakantie zelf op onderzoek uit te gaan.

collage 2017 06 24

Een kleine impressie van de muziekpresentatie onder leiding van meester Johan,  van onder andere groep 4a.Het was mooi om de ingespannen gezichten te zien en de sprankelende stemmen te horen, in combinatie met de instrumenten en de bodypercussion. Een mooi geheel.

Zingen bij de buren 4A

foot nienke

Vrijdag 2 juni heeft groep 4a in het RRR gezongen voor de bewoners.

Al zingend kwamen we bij de ingang aan. Onder leiding van meester Johan werden de liedjes vol enthousiasme gezonden. De bewoners keken steeds meer met een glimlach naar onze zangers. Het was alsof de kinderen zonnestraaltjes uitdeelden. Ze kregen een welverdiend applaus.
Na het heksenlied nog een tweede keer gezongen te hebben, was het alweer tijd om naar school terug te gaan.