groep 5b

juf Jolein Oosterom (ma t/m vr)

MBF3845 Custom

Groep 5B heeft deze week 2 verschillende onderwerpen afgesloten in de klas. Schimmels bij Natuniek en het ziekenhuis bij STAAL.

Schimmels

In de klas hebben we schimmels gekweekt op boterhammen. De potjes hebben we op verschillende manier behandeld. Van links naar rechts: In de koelkast / nat gemaakt / over de WC-bril / gewoon / in het donker.

Ziekenhuis

Als afsluiting op het thema ziekenhuis hebben wij met elkaar een woordenschat BINGO gedaan. Als prijsje kregen wij verband en pleisters. Kijk hoe zielig wij zijn!

Tijdens de les geschiedenis hebben wij geleerd over het werk van archeologen. Dit hebben wij zelf ook ervaren in de zandbak van de kleuters.

Eerste 2 weken in groep 5B

De eerste twee weken in groep 5B zijn voorbij gevlogen. We hebben op de chromebooks gewerkt, klassenregels bedacht, tafelspelletjes gedaan en we zijn naar de zwemles geweest. In de bus naar het zwembad toe liet de buschauffeur ons filmpjes zien van Tom en Jerry. Het was nog nooit zo stil in de bus :-)

Begin schooljaar 5A

De eerste dag van groep 5B was een drukke dag. Nieuwe taal- en spellingsmethode, rekenen, klassenregels schrijven en een verjaardagkalender knutselen. Een paar activiteiten van vandaag. Wilt u weten wanneer wij jarig zijn? Kom even langs de klassendeur en u weet genoeg.

Griezeldieren in de sloot

• Afgelopen woensdag mocht groep 4b bij de kinderboerderij zoeken naar slootdiertjes. De kinderen gingen enthousiast aan de slag. Behalve visjes en kevertjes zaten er een paar echte griezels bij: de staafwants en de waterschorpioen!
    Het was een leuke, leerzame les.

•

De laatste creales van juf Renske. Er ging een hele rij kakelende kippen terug naar groep 4b.