Hoogbegaafd of hoogintelligent
Wij proberen aan te sluiten bij de onderwijsbehoeften van ieder kind. Klik op de foto voor meer informatie.
Schoolplein / kunstgrasveld/ pannakooi. Klik op de foto voor meer informatie.

AFFA3830 99A7 4E24 A711 CDF38BC88A88

De afgelopen lessen zijn we in de Exploreklas beziggeweest met het ontwerpen, testen en verbeteren van een knikkerboot. Eerst hebben wij onderzocht wanneer aluminiumfolie drijft en zinkt. Vervolgens hebben we met alleen aluminiumfolie individueel een boot ontworpen. Na een eerste test, werd er in tweetallen een tweede verbeterde knikkerboot gemaakt. De boot moest blijven drijven met zoveel mogelijk knikkers in de boot. Het aantal knikkers dat we op school hadden, was soms niet genoeg om erachter te komen hoeveel knikkers de boot maximaal kon vervoeren!

schaaktoernooi

Soms hebben wij een schaaktoernooi. Zie hier de finale wedstrijd!

IMG 8305

Aan het begin van de ochtend starten wij vaak met smartgames; uitdagend en op ieder zijn eigen niveau.

IMG 7801

In de les van vandaag gingen de kinderen uit groep 1, 2 en 3 bedenken welk materiaal blijft drijven en wat zinkt. Dit was naar aanleiding van informatie over de blauwe vinvis, die ook goed kan drijven ondanks dat hij heel groot is. Komende les komt de test: blijven de gemaakt dingen drijven of niet...?

Het thema vulkanen kon goed gebruikt worden voor de drama-les.

20171204_101635 (Custom).jpg20171204_101642 (Custom).jpg

De kinderen hebben speciale Spaanse woorden geschreven die te maken hebben met Sinterklaas:) Daarbij hebben ze hele mooie tekeningen gemaakt.