maandbrief 18 maart

Bekijk in browser

KOP TEMPLATE2

 

dinsdag 23 juli 2019 

 
hoofdbalk heijbergschool
 
 

Beste Bezoeker,

 

De lente gaat deze week beginnen maar je merkt het nog niet echt aan het weer. Wat wij wel merken is de fijne sfeer op school. De kinderen staan voor elkaar klaar en helpen elkaar en in de groepen vinden allemaal boeiende activiteiten plaats.
Deze maandbrief zal een van de laatste maandbrieven oude stijl zijn, omdat we binnenkort overgaan naar het gebruik van onze app van "Social schools". Via de app ontvangt u wekelijks op zaterdagochtend een overzicht van berichten, gebundeld in een mail. Aanstaande donderdag zullen wij u daarover uitgebreid informeren.

 

Met vriendelijke groet,

Het team van de Heijbergschool

 

tussenbalkje heijbergschool groen

 

Terugblik opening en open dag

We kijken terug op een feestelijke dag waarin we de ingebruikname van onze uitbreiding mochten vieren. De dancecrew, buurman en buurman en een mooi schoollied zorgden voor de omlijsting van het geheel. Daarna hebben alle kinderen in de school verschillende workshops gevolgd en een rondleiding in de nieuwbouw gekregen van de leerlingen uit groep 8. Aan het einde van de ochtend kreeg ieder kind een echte Heijbergtas.

Ook het Open Huis was fantastisch! Twee uur lang was de school gevuld met ouders van onze leerlingen, oud-leerlingen, oud-leerkrachten en bestuursleden, maar ook veel buurtbewoners en andere belangstellenden kwamen nieuwsgierig een kijkje nemen.

Diverse leerlingen hadden hun vrije middag er voor over om aan de bezoekers te laten zien en horen wat ze in hun mars hebben. Er werd rondgeleid, met computers gewerkt, een kunstwerk geknutseld en er werd veel muziek gemaakt. De bezoekers waren vol lof en wilden zelfs de kinderen belonen met een kleinigheidje!! Josephine uit groep 6B leverde dit direct weer in om aan onze adoptiekinderen te schenken. Geweldig!   

We willen iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt hartelijk bedanken!

Personele zaken

Ook wij hebben als school te maken met personele verschuivingen. Zieke collega’s die vervangen worden, collega’s die met zwangerschapsverlof gaan en collega’s die vertrekken. Hieronder een overzicht.

Juf Leanne gaat eind mei genieten van haar zwangerschapsverlof en zal worden vervangen door een nieuwe collega; Daniëlle Weijgertse. Juf Daniëlle zal tot aan de zomer fulltime komen werken in groep 4C, om daarna voor vier dagen per week te blijven. We heten haar van harte welkom en hopen dat zij zich snel thuis gaat voelen in ons team.

Meester Koen, onze gymmeester, heeft besloten om  bij ons te stoppen. Wij respecteren zijn besluit en danken hem voor de leuke gymlessen die hij in de groepen heeft gegeven. Als team hebben wij ervaren dat het heel prettig is om een vakleerkracht gym te hebben, dus de zoektocht naar een nieuwe vakleerkracht is begonnen.

Juf Jolein is afgelopen week weer begonnen en heeft meteen de groep van juf Sandra overgenomen. Juf Sandra heeft tijdens haar vakantie een ongeluk gehad, is daarna geopereerd en is nu hard aan het werk aan haar herstel.  Op maandag en dinsdag staat juf Inge Sabel voorlopig voor de Berengroep.

We wensen juf Sandra gezondheid en sterkte tijdens haar herstel en zijn dankbaar dat juf Jolein en juf Inge zich over de Berengroep ontfermen.

Juf Marjolein de Boer is gelukkig ook weer bezig met re-integratie na haar knieoperatie.  Juf Beleke en juf Marjolein doen op de donderdag en vrijdag samen de groep.

Het zwangerschapsverlof van juf Inge Noordzij (eind juni) zal opgevangen worden door juf Nienke en het zwangerschapsverlof van juf Marjolein H. ( begin juni) zal opgevangen worden door juf Barbara.

Ook juf Lotte, onze intern begeleider van de groepen 4 tot en met 8, heeft te kennen gegeven te stoppen vanwege een verhuizing naar het oosten van het land. De periode dat ze hier nog is zullen we zeker gebruiken om haar expertise en gezelligheid optimaal in te zetten.

21 maart Informatieavond Social Schools

Zoals u overal in de school op aanplakbiljetten heeft kunnen lezen is er aanstaande donderdag een speciale informatieavond over het gebruik van onze  nieuwe app. U kunt zich voor deze bijeenkomst opgeven bij juf Renske;

Oeps-procedure         

Wij hanteren op school, als onderdeel van de PBS aanpak, ook de “oeps procedure”. Het is en blijft erg belangrijk om kinderen positief te benaderen en altijd duidelijk te zijn in de gedragsverwachtingen. Het krijgt nog meer waarde als het voor de kinderen ook duidelijk is wat er gebeurt als het even een keer mis gaat (oeps).
In elke groep hanteren wij deze procedure waarin de grens en de zelfreflectie centraal staan. Kinderen krijgen de ruimte om fouten te maken en om van deze fouten te leren.
Mocht de betreffende leerling na deze zelfreflectie het toch nog niet helemaal begrijpen, dan volgt er nog een tweede kans en daarna worden ouders op de hoogte gebracht. 
Medio juni zullen we deze procedure met de kinderen, de leerkrachten en de betrokken ouders evalueren.

Informatieavond groep 8

Dinsdagavond 19 maart is er een speciale informatieavond voor de ouders/ verzorgers van groep 8. Tijdens deze avond bespreken de leerkrachten de laatste maanden van groep 8 en wat daar allemaal bij komt kijken. Ondersteuning en begeleiding door ouders/ verzorgers is hierbij altijd een onderdeel. We maken er altijd samen met de kinderen en hun ouders er een mooie tijd van, zodat alle kinderen kunnen terugkijken op een fijne afsluiting van de basisschoolperiode.

Schoolfotograaf

Op dinsdag 2 april en vrijdag 5 april komt de schoolfotograaf weer langs. Wilt u zo min mogelijk externe afspraken voor de kinderen op deze data maken (tandarts, orthodontist, huisarts e.d.). Het zou fijn zijn als iedereen in ieder geval op de klassenfoto staat.

Schoolkleding

In de afgelopen week heeft u een brief ontvangen over de mogelijkheid om nieuwe schoolkleding voor uw kind te kopen. Heeft u deze brief niet ontvangen en overweegt u de aanschaf van een schoolshirt? Dan kunt u uiterlijk morgen (dinsdag 19 maart) contact opnemen met juf Renske, onze secretaresse .

 

tussenbalkje heijbergschool groen

 

OP ONZE SITE: :  

 

Heijbergschool
Social Schools app
Open huis
Open huis
Fabeltjesland
Kersttijd
Onderzoekend leren in groep 4C
Onderzoekend & Ontwerpend Leren
Sinterklaas
Herfst!

 

 

 Heijbergschool

 Heijbergstraat 2-4
3055 PP Rotterdam
010-4 18 21 99

afmelden