Binnen de Heijbergschool werken wij natuurlijk ook digitaal. De groepen 1 t/m 8 zijn voorzien van een smartboard of touchscreen. Ook bevinden zich in elke klas zo'n 4 laptops of computers voor de leerlingen. Elke leerling werkt met programma's die specifiek voor die groep bedoeld zijn. De kleutergroepen gaan vanaf dit schooljaar ook structureel met ipads aan de slag. Nieuw is ook dat er een chromebookkar is waarin genoeg laptops zitten, zodat in de bovenbouw de hele klas tegelijk digitaal kan werken.

Heijbergschool 159 CustomHeijbergschool 133 Custom

In de bovenbouw wordt het huiswerk éénmaal per week op de computer gemaakt. Ook zijn er enkele lessen die wekelijks op de computer plaatsvinden. Daarnaast halen zij het diploma Veilig Internet van Kennisnet, zodat de leerlingen goed met de mogelijkheden en risico's van het internet leren omgaan.

Kinderen met een voorsprong kunnen projecten op de computer krijgen welke zij naast hun schoolwerk maken.

Op school zijn juffrouw Jolanda Bakker, Inge Sabel en Dyanthe de Boer verantwoordelijk voor inzet van ICT en alles wat daar mee te maken heeft.